Kan man som virksomhed få tilskud til ladestandere?

ELTEAM FYN

Vi ser konstant en stigende interesse for elektriske biler både herhjemme og i udlandet. Nogle vælger dem for miljøets skyld, andre for økonomien – og nogle fordi de ganske enkelt godt kan lide de specifikke bilmodeller.

Uanset hvad årsagen til valget er, så skal bilen jo naturligvis lades op, ligesom en normal benzin- eller dieselbil skal tankes op. Det kan man foretage derhjemme, men som virksomhed kan det faktisk også være en fordel at tilbyde medarbejdere og kunder at lade op på jeres parkeringsplads.

Men hvad koster det, og er det muligt at få nogle tilskud, som en del af den grønne omstilling? Det ser vi på herunder.

Hvilke udgifter er der i forbindelse med at have en ladestander i virksomheden?

Der vil være flere forskellige udgifter involveret med ladestandere for virksomheder, og der kan være god variation i de priser, man finder, afhængigt af hvilken løsning, I vælger.

Man har typisk valget mellem at købe eller leje ladestanderen, og begge muligheder kan have nogle særlige fordele, som I finder attraktive.

  • Vælger I at købe ladestanderen, så ejer virksomheden den direkte. Det kan for mange virksomheder være en stor fordel, og det giver også en ekstra sikkerhed.
  • Vælger I derimod at leje den, så vil der ofte være service og andre potentielle fordele med i aftalen, ligesom I ikke har fuldt ansvar for ladestanderen i forbindelse med fejl eller lignende.

Hvilken af løsningerne, I vælger, vil naturligvis påvirke prisen, og der kan det være en god ide at overveje hvilken løsning, der giver mest mening for jer.

Udgifterne vil dog hurtigt tjene sig hjem i form af den praktiske fordel, det giver – både hvis virksomheden har el-biler, men også til opladninger af kunder og medarbejderes private biler.

Har du spørgsmål?

Montering

Det er ekstremt vigtigt, at ladestanderen monteres og installeres korrekt, og derfor må det kun udføres af autoriserede installatører. Hvis ikke dette gøres korrekt, så kan det udgøre en potentiel risiko for både ladestanderen og bilen – men også for virksomhedens arealer omkring ladestanderen.

Vi har hos El Team Fyn specialiseret os indenfor dette område, så vi er et perfekt valg, når I skal have installeret en ny ladestander. Vi sikrer altid, at det hele er installeret korrekt, og at det virker til fulde, inden vi forlader jer.

I kan derfor til enhver tid kontakte os, hvis I står og overvejer at opsætte en ladestander ved jeres virksomhed. Vi kan i samme forbindelse byde ind med vores erfaring og ekspertise, hvis I har eventuelle spørgsmål dertil.

Kan man få tilskud til ladestandere som virksomhed?

Det kan man desværre ikke længere. Indtil 2022 var det muligt at få et tilskud, som dækkede op til 25% af omkostningerne ved opsætning af disse, men denne pulje er desværre blevet lukket. Der er ikke umiddelbart nogle planer om at genindføre puljen fra Vejdirektoratets side, selvom det ville hjælpe med omstillingen til eldrevne transportmidler.

Det er dog værd at være opmærksom på, at I vil være fradragsberettiget som virksomhed, i forbindelse med opsætningen og installationen af ladestandere, så der vil stadig være penge at spare.

Hvad kan vi gøre for dig?