Hvilke systemer er bedst til brandsikring af byggeri?

ELTEAM FYN

Brandsikring er absolut en nødvendighed i industri og virksomheder, da der kan opstå en større brandrisiko, som hurtigt kan udvikle sig til omfattende materiel- eller personskade.

Heldigvis kan man minimere denne risiko ved at gennemgå nogle procedurer; opsætning af en god brandplan og installation af brandsikringssystemer kan være altafgørende, hvis uheldet skulle være ude.

Men det kan være svært at vide, hvilke systemer, man som virksomhed har brug for; derfor ser vi i dette indlæg nærmere på de systemer, som vi mener, giver den absolut bedste brandsikring af byggeri i alle former for industri og virksomheder.

De rette systemer gør en forskel

Når det handler om at opsætte det bedste brandsikringssystem i industribygninger og virksomheder, så handler det i høj grad om systemer, som kan håndtere mange forskellige sikkerhedsfunktioner. Det første, du tænker på ved brandsikring, vil måske være det klassiske sprinklersystem, men det er faktisk slet ikke nok – og de moderne systemer har heldigvis meget mere at byde på.

Som udgangspunkt, så skal et godt brandsikringssystem kunne:

  • Begrænse brandens mulighed for spredning, f.eks. ved fysisk at spærre for ilden.
  • Forsøge at dæmpe eller bekæmpe de eksisterende flammer, f.eks. gennem en skumslukkere, vand, eller begrænsning af ilttilførslen eller på anden vis at kvæle flammerne.
  • Afskærme områder med farlige materialer, så branden ikke kan nå disse.
  • Hjælpe med at alarmere medarbejdere, kunder og andre personer i bygningerne.
  • Sikre en hurtig og effektiv evakuering af alle personer i bygningerne.

Hvilke systemer er bedst til brandsikring af byggeri?

De mest brugte systemer til brandsikring nu til dags er helt klart det man kalder ABA-anlæg (Automatisk Brandalarmeringsanlæg), som ofte er sat op sammen med ABDL-dørsystemer (Automatisk Branddørslukning).

Har du spørgsmål?

ABA-anlæg

Et ABA-anlæg er som udgangspunkt et overordnet brandsikringssystem, som håndterer et væld af opgaver helt automatisk. Hvis der opstår en brand, så er systemet udviklet til at gå i gang, hvorefter det udfører en masse forskellige opgaver, som er indstillet på forhånd. Det kan f.eks. være:

  • Alarmer, som sørger for, at folk i bygningen kan evakuere.
  • Begrænsning og bekæmpelse af branden gennem f.eks. aflukning af områder, såvel som brug af sprinkler- eller skumsystemer.

ABA-anlæg hjælper jer med at facilitere alle de procedurer, der skal sættes i gang. Det sikrer, at man får kørt alt det igennem man skal, og at det hele sker så hurtigt som muligt. Derved kan man nemlig minimere de risici, der opstår ved brande, så omfanget af person- og materielskader begrænses.

Du kan læse mere om ABA-anlæg her – og hvis det er noget, I ønsker at benytte i jeres virksomhed, så står vi også til rådighed til alt fra planlægning til udførelse deraf.

ABDL-anlæg

ABDL-anlæg er et særligt system indenfor branddøre, som er med til at sikre, at man får de rette evakueringsmuligheder – mens det på samme tid også begrænser flammernes spredning.

Et ABDL-anlæg kan blandt andet også sørge for, at egentlige branddøre kan være åbne i den almindelige dagligdag, hvorefter de automatisk vil lukke til i tilfælde af brand. Det gør det let at bevæge sig rundt i bygningerne, mens det på samme tid sikrer bedst muligt mod eventuelle brandsituationer.

Derudover er systemerne udviklet til at fungere med andre systemer, så du f.eks. kan gøre det til en del af virksomhedens ABA-anlæg også. Læs mere om ABDL-anlæg her.

Hvilke systemer er bedst til brandsikring af byggeri 2

Er der andre ting man kan gøre, udover at benytte disse systemer?

Der er naturligvis også andre ting man kan gøre, for at opnå god brandsikring af byggeri. Det bedste sted at starte er med en god og effektiv brandplan, så man kan få det perfekte overblik over situationen, og så man sikrer, at der er de bedste mulige forhold, hvis der skulle ske en ulykke.

Derudover kan man gøre flere ting for at minimere en brandrisiko, såsom f.eks. at foretage en jævnlig sikring af virksomhedens elektriske kredsløb, f.eks. ved hjælp af termografering, ligesom man også kan foretage vedligehold på udstyr og maskiner, så man kan udbedre eventuelle problemer inden de opstår.

Vi kan hjælpe med brandsikringen

Hvis I skal have udført en brandsikring, så står vi altid klar til at påtage os opgaven – uanset om der er tale om nybyg, renovering eller blot en opdatering af virksomhedens systemer. Vi kan hjælpe til gennem hele processen, med alt lige fra den grundlæggende planlægning til udførelsen af opgaven og installeringen af ethvert brandsikringssystem.

Vi har mange års erfaring indenfor netop dette område, og det er noget, vi har valgt at specialisere os særligt indenfor for at sikre, at vi kan give jer de bedste løsninger – for det er jo netop et område, hvor der ikke er plads til fejl. Vi sikrer derfor altid, at alle systemer virker, og vi tester dem naturligvis også – for os er opgaven nemlig ikke færdig før alle ting virker perfekt.

Hvad kan vi gøre for dig?