Hvor vigtigt er termografering af eltavler?

ELTEAM FYN

Termografering er som helhed en vigtig del af vedligeholdelsen af elsystemer i alt fra private hjem til industrikomplekser, da det er en effektiv måde at finde frem til eventuelle fejl eller problemer, som påvirker elkredsløbet – men også fordi det kan være med til at opdage fejl inden de når at udvikle sig til større problemer.

Termografering foregår ved at foretage meget præcise temperaturmålinger, hvor man tydeligt kan se de elementer, som skiller sig særligt ud. Vi har et indlæg specifikt om hvad termografering er, hvor du kan læse meget mere om det.

Hvad er der specielt ved eltavler?

Eltavlen er et enormt vigtigt punkt i ethvert elkredsløb. Det er generelt her, de mange kabler, kontakter og andre komponenter samles, og det giver et komplekst system, hvor der kan opstå et væld af problemer. Derfor er det et sted, man som udgangspunkt starter med at tjekke, når man udfører vedligehold af elektriske kredsløb.

Fordi kredsløbet samles i eltavlen, er det er perfekt sted at tjekke for fejl. Med den rette erfaring kan man ved hjælp af termografering hurtigt identificere forskellige advarselstegn; komponenter og kabler der er for varme kan indikere en mulighed for overophedning eller overbelastning, hvorimod helt kolde komponenter kan indikere, at noget i kredsløbet ikke fungerer.

I de tilfælde, hvor man allerede på eltavlen kan se problemet er man godt fra start; derfor kan det være enormt vigtigt at foretage termografering af eltavler.

Har du spørgsmål?

Hvor ofte bør man foretage termografering af eltavler?

Det er generelt set en god ide at foretage jævnligt vedligehold at virksomhedens systemer, herunder naturligvis også eltavlen. Nogle af de fordele, man kan opnå, er blandt andet:

  • Man kan opdage problemerne tidligt og udbedre dem inden det går galt;
  • Man kan undgå, at der opstår pludselig drift nedbrud som følge af, at komponenter brænder sammen;
  • Man kan sikre sig, at systemerne altid kører optimalt, og at man derfor ikke kommer til at opleve nedsættelse i effektiviteten;
  • For nogle forsikringsfirmaer er en årlig termografering faktisk et krav, da det kan forebygge eventuelle ulykkessituationer;

Som du ser, er der mange fordele ved at få foretaget en termografering. Vi anbefaler ikke, at du prøver dig frem med det selv, da der kan være mange advarselssignaler, som ikke er åbenlyse, og som man måske ikke vil opfange uden den nødvendige erfaring.

Har du brug for termografering?

Vi står altid til rådighed for udførelsen af disse typer opgaver, ligegyldigt hvilket omfang der er tale om; alt fra eltavlen i det private hjem til store og omfattende kredsløber i industrikomplekser – vi er klar på enhver opgave.

Læs mere om vores termografering her.

Hvad kan vi gøre for dig?