Højt energiforbrug i virksomheden – Der er behov for energioptimering

ELTEAM FYN

Vi lever i en tid med stigende el og gas priser – udgifter som jeres virksomhed næppe kan undgå. Men selvom det ikke kan undgås helt, så er det stadig mulighed for at nedbringe omkostningerne, som er involveret derom.

Den bedste måde at gøre dette er ved en energioptimering.

Energioptimeringen bygger nemlig på at begrænse det spild, virksomheden har i forbindelse med energiforbruget, så man kommer til at betale mindre, mens man stadig opnår det samme. Det reducerer nemlig derved virksomhedens forbrug, uden at det kommer til at påvirke jeres produktion eller arbejdsgang.

Hvornår er der behov for energioptimering?

Det kan selvfølgelig være svært at vide, hvornår der reelt set er behov for en energioptimering i virksomheden. Selvom man kan se energiforbruget i virksomheden, så er det ikke ensbetydende med, at man kan vurdere om det er effektivt eller ej.

I disse situationer kan vores ekspertise komme jer til gode. Vi har mange års erfaring med energioptimering i virksomheder og private hjem, og vi står til rådighed under hele processen, som i mange tilfælde vil involvere:

  • Gennemgang af virksomhedens eksisterende systemer, så vi kan få et overblik over de steder, der kan effektiviseres eller optimeres.
  • Udvælgelse af de områder, hvor der er størst behov for optimering. Vi kan naturligvis foretage dette i samarbejde med jer, så alting gøres på bedste vis.
  • Optimering af eksisterende systemer, så I opnår mest mulig effekt med dem.
  • Effektivisering og udskiftning af teknologi, systemer og installationer, der hvor det er nødvendigt, for at skabe de mest optimale resultater.

Uanset om der er tale om udskiftninger i belysningen i jeres virksomhed, eller om det omhandler installationen af solceller eller andre nye tiltag, så kan vi klare det for jer.

Har du spørgsmål?

behov for energioptimering 2

Ældre systemer kan typisk trænge til udskiftning

Et af de steder, hvor man ofte vil opleve, at der behov for udskiftning, er i forbindelse med ældre installationer og systemer.

Der sker en konstant udvikling i energibranchen, og selvom systemerne har været vedligeholdt til fulde, så kan man stadig i mange tilfælde opleve, at disse systemer ikke vil leve op til moderne standarder, og derfor kan der være en del spild involveret, som i høj grad vil påvirke energiforbruget i virksomheden.

Derfor kan det typisk være værd at undersøge mulighederne for energioptimering, hvis I ved, at virksomhedens systemer er af en ældre dato.

Det er dog ikke kun gamle systemer, som kan være problematiske i denne forstand, og derfor kan det i de fleste tilfælde generelt være værd at undersøge, om man kan opnå besparelser med en energirenovering.

Mulighed for tilskud til energioptimeringen

Energioptimeringen kan være en effektiv måde at opnå et bedre energiforbrug i virksomheden, som vil resultere i lavere driftsomkostninger fremadrettet; det er derfor oftest et projekt, som tjener sig selv hjem i de efterfølgende år.

Man har fra Energistyrelsens side vurderet, at mange virksomheder har et behov for at få foretaget energioptimering, som desværre ikke bliver udført. Derfor har de indført Erhvervspuljen, hvorfra private virksomheder kan få et tilskud til omkostningerne forbundet med optimeringen.

I kan derfor med fordel tjekke vores oversigt over dette tilskud, som kan være en afgørende faktor, når I skal vurdere om det er til at få forbedret jeres virksomheds energiforbrug.

Hvad kan vi gøre for dig?