Solceller til energioptimering

ELTEAM FYN

Solceller til virksomheder er en moderne og praktisk løsning, når det handler om at energioptimering hos virksomheden. Ved at bruge solceller kan I opnå flere forskellige fordele, som kommer til at belønne jeres virksomhed økonomisk, mens det også hjælper med at reducere jeres klimaaftryk, så I kan få en grønnere profil.

Energioptimering handler nemlig i høj grad om både det I direkte opnår gennem besparelser I jeres energiforbrug, mens det på samme tid også omhandler det miljømæssige; jeres virksomhed kommer til at bidrage til en mere klimavenlig fremtid, uden at det kommer til at påvirke jeres produktion, arbejdsgang eller vækst.

Solceller er blot et af mange tiltag, som kan være med til at optimere virksomhedens energiforbrug. Du kan læse mere om energioptimering her.

Fordelene ved solceller til virksomheder

Den primære fordel, som de fleste virksomheder vil opdage, findes i det omfang, solcellerne kan nedbringe virksomhedens energiforbrug. Vælger I at montere solceller på virksomhedens tag eller andre udendørsarealer, vil I nemlig med det samme kunne drage fordel af solens stråler.

Solcellerne vil herefter generere strøm, som vil kunne bruges direkte i jeres lokaler og produktioner. Al den strøm, som der bliver produceret igennem solcellerne, vil være gratis, og det kan medføre en markant nedtrapning i jeres strømudgifter i forbindelse med den daglige drift af virksomheden.

Derudover skal det også tilføjes, at der selvfølgelig leveres grøn energi fra solcellerne, som vil være et fordelagtigt fremskridt, hvis I ønsker at forbedre virksomhedens grønne profil.

Har du spørgsmål?

Hvor monteres solceller til virksomheder?

Installationen af solceller kan foretages flere forskellige steder på virksomhedens grund, men det er et naturligt krav, at der er tale om flade områder, som ikke bruges til andre formål. De mest hyppige installationsområder er typisk:

  • På bygningernes tage;
  • På omkringliggende jordområder, som ikke bruges;
  • På parkeringsanlæg eller lignende;

Dette er de steder, virksomheder typisk har mulighed for at installere solceller. Der er i langt de fleste tilfælde tale om overflader, som i forvejen intet egentligt formål tjener, og derfor kan I drage stor fordel af at udnytte den overskydende plads til montering af solceller.

Hos El Team Fyn har vi specialiseret os indenfor energioptimering, herunder også installationen af solceller. Vi kan derfor sammen nå frem til det mest optimale omstændigheder og placeringer ift. jeres solcelleanlæg.

Solceller til energioptimering 2

Kan det betale sig at installere solceller til erhverv?

Ja, det kan i høj grad betale sig for langt de fleste virksomheder.

Installationen af solceller har naturligvis en pris, men man oplever generelt, at dette typisk tjener sig selv hjem på blot få år. Hvis I har planer om at beholde jeres nuværende faciliteter, vil I derfor kunne drage fordel af at installere de moderne solceller.

Udbyttet af solcellerne vil naturligvis afhænge af, hvor meget plads, I har at installere på. En større installation vil naturligvis værre dyrere, men den vil på sigt bringe markant større besparelser med sig, og det vil derfor i højere grad kunne betale sig.

De ting, som spiller ind i forhold til solcellernes værdi er:

  • Den direkte besparelse, I vil opnå gennem solcellernes produktion af strøm;
  • I vil være bedre udrustet i forbindelse med eventuelle stigninger i priser og afgifter på el;
  • I vil bidrage til den grønne omstilling;
  • Jeres virksomhed vil få en grønnere profil;

Med almindeligt vedligehold forventes det, at solceller kan holde mindst 25 år, hvorigennem de vil producere strøm for jeres virksomhed. Med de stigende priser på el, vi har set gennem de seneste par år, er det i højere grad en nogensinde fordelagtigt at producere egen strøm i virksomheden. Selvom I måske ikke kan dække hele virksomhedens forbrug med solceller, så vil det stadig give en synlig reduktion i driftsomkostningerne.

Kan man få tilskud til installation af solceller til virksomheder?

Energistyrelsen har en pulje, som yder tilskud til private virksomheders energioptimering, men den indbefatter desværre ikke installationen af solceller. Solcellernes besparelse vil derfor være baseret udelukkende på deres egen produktion af strøm til virksomheden.

Det er dog stadig værd at læse op på Energistyrelsens Erhvervspulje, som vi dækker her, da den kan yder tilskud til den generelle energioptimering for virksomheder. Der er derfor stadig en stor chance for, at den kan være fordelagtig for jeres virksomhed også.

Hvad kan vi gøre for dig?